Системи охоронної сигналізації Optex

www.optex.ua
25. 04. 2024

Оптоволоконні системи захисту периметра Fiber Sensys

======================================================================================================================================

Об’єкти нафтохімічної промисловості, атомні електростанції, військові об’єкти та державний кордон, залізничні вокзали та найбільші аеропорти, основні об’єкти інфраструктури – на сьогодні більше 4 млн. кілометрів сенсорного кабелю і 15000 блоків обробки сигналу Fiber Sensys успішно використовуються для захисту підприємств по всьому світу.

 

ШИРОКИЙ МОДЕЛЬНИЙ РЯД

Для найефективнішого і водночас рентабельного рішення щодо захисту об'єктів будь-якого рівня складності Fiber SenSys пропонує кілька моделей блоків обробки сигналу від таких, що розташовуються по периметру сенсорного кабелю, відрізняються як протяжністю контрольованих зон і кількістю параметрів налаштування, так і можливостями застосування.

 

FIBER DEFENDER® FD300™

 

Аналізатори серії FD300 – це одно- та двозонні блоки обробки сигналу, які забезпечують надійний захист від спроб перелазу, а також від механічних впливів на огорожу (випилювання, перекус сітчастої ґрати тощо)

Для невеликих комерційних об'єктів передбачений економічний двоканальний блок FD322 з максимальною дальністю кожної зони - до 200 м. Двоканальний означає, що до одного блоку-аналізатора підключаються два чутливі кабелі.

Для захисту довгих ділянок доступні одно- та двоканальні блоки серії FD33х, дальність кожної зони в них становить 2 км за максимальної довжини сенсорного кабелю 5км.

Аналізатори серії FD34x - це продовження серії FD33x, з можливістю контролю ділянок довжиною до 2 км, причому самі блоки можуть бути встановлені в контрольному центрі на відстані до 20 км від периметра.

 

FIBER DEFENDER® FD500™

Аналізатори серії FD5хх призначені для захисту довгих периметрів особливо важливих промислових та державних об'єктів з великою кількістю та високою щільністю зон.

Основна відмінність серії FD5хх – структура побудови системи. Уздовж периметра, що охороняється, прокладається лише один багатожильний оптичний кабель, від якого відводять відрізки сенсорного кабелю довжиною до 800 м. При цьому сенсорний кабель не замикається в петлю, як у серіях FD3xx, а закінчується оптичним термінатором.

Один аналізатор, перебуваючи на відстані в кілька кілометрів від периметра, здатний приймати і обробляти сигнал від 8 (FD-508) або 25 (FD-525) зон одночасно.

 

  • Незмінність характеристик по всій довжині зони, що охороняється
  • Висока надійність системи та точність виявлення порушників
  • Просте встановлення, гнучкі налаштування
  • Сенсорний кабель не піддається впливу погодних умов та електромагнітного випромінювання

 

УНІКАЛЬНИЙ СЕНСОРНИЙ КАБЕЛЬ

Незважаючи на те, що багато виробників оптоволоконних систем використовують як чутливий елемент стандартний телекомунікаційний кабель, Fiber SenSys випускає спеціалізовані кабелі. Їх особливість полягає в унікальній конструкції оболонки, що посилює вплив вібрації і тиску на сигнал, що передається по оптоволокну.

 

ВІДДАЛЕНИЙ МОНТАЖ ОБЛАДНАННЯ

Аналізатори серій FD34x та FD5xx підтримують можливість використання стандартного оптоволокна як проміжну сполучну ланку при підключенні сенсорного кабелю до блоку аналізу сигналу. Сам аналізатор у цьому випадку може бути встановлений у контрольному центрі на відстані до 20 км від об'єкта, що охороняється.

При використанні такої конфігурації відстуня необхідність підведення додаткових проводів живлення та сигнальних проводів безпосередньо до периметра. Це дозволяє значно спростити систему, повністю відмовившись від прокладання мідних кабелів на периметрі.

 

ВИБУХОБЕЗПЕКА

Системи Fiber SenSys можуть використовуватись в умовах вибухо- або пожежонебезпечних середовищ. Це зумовлено тим, що в чутливому кабелі, що розташовується безпосередньо по периметру, поширюється тільки світловий сигнал, а всі електричні і струмопровідні частини виносяться за межі небезпечної зони.

Для цього використовуються допоміжні сполучні оптоволоконні кабелі. Вони несприйнятливі до зовнішніх впливів і передають сигнал від та до чутливого елементу.

 

ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

Для налаштування, а також централізованого контролю мереж Fiber Sensys компанія пропонує програмне забезпечення, яке встановлюється на віддаленому робочому місці та забезпечує взаємодію блоків обробки сигналів та сторонніх пристроїв, можливість віддаленого налаштування та керування елементами мережі, індикацію та запис усіх тривожних подій.

 

======================================================================================================================================

МОДЕЛЬНИЙ РЯД

Модель Кількість зон та їх довжина Кількість кабеля на зону
Монтаж кабеля
Монтаж аналізатора
Кількість параметрів налаштування підтримка протоколу IP/XML
FD-322
2 x 200 м
500 м
на огорожі
безпосередньо на периметрі 6 +
FD-331 1 x 2 км
5 км
на огорожі, стіні
безпосередньо на периметрі 25
FD-331-IP 1 x 2 км 5 км на огорожі, стіні безпосередньо на периметрі 25 +
FD-332 2 x 2 км 5 км на огорожі, стіні безпосередньо на периметрі 25
FD-332-IP 2 x 2 км 5 км на огорожі, стіні безпосередньо на периметрі 25 +
FD-341 1 x 2 км 5 км на огорожі, стіні на віддалі до 20 км від периметра
25
FD-341-IP 1 x 2 км 5 км на огорожі, стіні на віддалі до 20 км від периметра 25 +
FD-342 2 x 2 км 5 км на огорожі, стіні на віддалі до 20 км від периметра 25
FD-342-IP 2 x 2 км 5 км на огорожі, стіні на віддалі до 20 км від периметра 25 +
FD-348R 1 x 2 км 5 км на огорожі, стіні на віддалі до 20 км від периметра 25 +
FD-7104 4 x 800 м 800 м на огорожі, стіні на віддалі до 5 км від периметра 25 +
FD-508 8 x 800 м 800 м на огорожі, стіні на віддалі до 5 км від периметра 25 +
FD-525 25 x 800 м 800 м на огорожі, стіні на віддалі до 5-12 км від периметра 25 +
FD-525R 25 x 800 м 800 м на огорожі, стіні на віддалі до 5-12 км від периметра 25 +

======================================================================================================================================

 

Аналізатори Fiber Sensys у Каталозі обладнання на сайті

Оптоволоконні системи захисту периметра Fiber Sensys (PDF, рус.)

 

 

.